Розбирають історичну будівлю пивзаводу Шульца, Деміївка, Київ.

У Києві знов розбирають історичну будівлю пивзаводу Шульца, яка розташована в районі на Деміївки. Броварню 19 століття нинішні власники розбирають по цеглинах без зайвого шуму.

Загальний вид на пивзавод Шульца, Київ, Деміївка, лютий 2023Виробничі корпуси почали розбирати ще у 2021 році, вони розміщувалися у дворі й не були помітні з вулиці, зазначив активіст Антон Короб.

У Києві на Деміівці розбирають броварню ШульцаСушильна вежа пивзаводу Шульца у 2021 році Наприкінці того ж року зник фасад житлового будинку при заводі, який виходить на червону лінію забудови провулка Руслана Лужевського, яка раніше була частиною вулиці Васильківської.

Корпус броварні Шульца у 2021 та 2023 році, Київ, ДеміївкаКорпус броварні Шульца у 2021 та 2023 році, Київ, ДеміївкаКиянин помітив, що вже зруйновано корпус сушильної вежі, а саму вежу наразі продовжують розбирати. Також по цеглинах розбирають карниз іншого корпусу із виразною архітектурою.

У 2021 році, коли почали демонтували ці будівлі, повідомляли, що на місці історичної броварні необхідно побудувати кримськотатарський культурно-освітній центр з мечеттю. 

Раніше ми писали, що у Києві розбирають будівлю на Андріївському узвозі, 24, яка має охоронний статус пам'ятки архітектури місцевого значення.

На Подолі невідомі розбирають історичний будинок (фото)