Киянам та ВПО нададуть матеріальну допомогу: хто може отримати

До Дня захисників і захисниць України киянам та внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані та фактично проживають у Києві, нададуть одноразову адресну матеріальну допомогу. Розмір допомоги — 1500, 1100, 1000 та 900 грн.

Про це розповіли на сайті КМДА.

Грошова допомога стала можливою за сприяння Київського міського голови Віталія Кличка та Київською міською цільовою програмою "Турбота. Назустріч киянам" на 2022-2024 роки. 

Допомогу у розмірі 1500 гривень отримають:

  • Члени сімей киян, які брали участь в антитерористичній операції та перебували у районах проведення АТО безпосередньо (у Донецькій і Луганській областях) та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення чи каліцтва;
  • Члени сімей киян, які загинули або померли внаслідок поранень під час участі в Революції Гідності, а також членам сімей осіб, яким посмертно надано звання Героя України за громадянську мужність, патріотизм під час Революції Гідності;
  • Члени сімей киян, які добровільно залучилися до проведення АТО або були волонтерами у Донецькій і Луганській областях та загинули або померли внаслідок поранень чи каліцтва;
  • Члени сімей киян, які загинули або померли під час захисту територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Допомогу у розмірі 1100 гривень отримають:

  • Кияни, які отримали тяжкі тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою у період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року під час громадських протестів.

Допомогу у розмірі 1000 гривень отримають:

  • Кияни, які брали безпосередню участь в АТО та перебували безпосередньо у районах антитерористичної операції у період її проведення (у Донецькій і Луганській областях);
  • Кияни, які добровільно брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України;
  • Кияни, які отримали тяжкі тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою у період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року під час громадських протестів.

Допомогу у розмірі 900 гривень отримають:

  • Кияни, які отримали легкі тілесні ушкодження і звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

У КМДА наголошують, якщо особи підлягають під декілька категорій, розмір допомоги буде більше, проте виплата буде одна. 

До речі, гроші не виплатять тим, хто перебуває на повному держутриманні.

Раніше ми писали, що Київрада урізала фінансування громадського транспорту на 1,2 млрд грн.

У "Дії" відновили дві послуги: реєстрація нерухомого майна та ВПО