Київавтодор пояснив, навіщо на вулиці Сковороди зняли непошкоджену плитку

У Києві на вулиці Григорія Сковороди днями зняли з тротуару непошкоджену ФЕМ-плитку. Місцеві жителі були обурені, що єдине нормальне мощення на Подолі вирішили замінити. Представники "Київавтодору" пояснили, навіщо це зробили.

Киянам пояснили, навіщо на Подолі зняли непошкоджену плиткуЩе в серпні на цій ділянці комунальники почали ремонт дороги. Після того, як поклали термостійке модифіковане асфальтобетонне покриття, перейшли до заміни плитки.

Наразі дорожники міняють фігурні елементи мощення та деформоване асфальтове покриття на вдосконалену безфаскову плитку. Вона відповідає вимогам безбарʼєрності та є більш практичною для пішоходів.

Київавтодор пояснив, навіщо на вулиці Григорія Сковороди на Подолі зняли плиткуПредставники громадської організації "Пасажири Києва" підкреслили, що на ділянці зробили навіть лунки для дерев нижче рівня тротуару, щоб туди стікала вода.

Київавтодор пояснив, навіщо на вулиці Григорія Сковороди на Подолі зняли плиткуЗазначається, що зняту ФЕМ-плитку згодом використають повторно. Нею ліквідуватимуть недоліки вулично-дорожньої системи, зокрема після розриття або просідань.

Роботи планують закінчити до кінця жовтня.

Раніше ми писали, що вздовж вулиці Вишгородської почали облаштовувати найдовший сквер Києва

Мешканці Києва пропонують розробити механізм затвердження муралів: петиція