Киянам пояснили, чому під час зливи виникають підтоплення: фото, відео

У Києві під час сильних залпових злив в деяких районах виникають підтоплення, які призводять до зупинки електротранспорту. У КМДА пояснили, що основною причиною таких підтоплень є неспроможність системи дощової каналізації впоратися із миттєвою великою кількістю опадів.

Чому у Києві виникають підтоплення, причинаВчора, 20 червня, після сильного дощу підтопило Оболонський, Деснянський, Солом’янський, Святошинський і Шевченківський райони. Місцеві Telegram-канали показали масштаби підтоплень.

Через велику кількість води на дорозі, електротранспорт вимушено зупинявся. У Київпастрансі повідомляли, що деякі тролейбуси їдуть із затримками "через складні погодні умови".

У Києві під час зливи зупинявся електротранспортПідтоплень зазнали паркінги, підземні переходи, підвальні і напівпідвальні приміщення, дороги, тротуари, зелені зони.

На локації, де виникли підтоплення, одразу виїжджали бригади гідрослужб, які залучали спецтехніку та спецобладнання. У вівторок, 20 червня, на допомогу комунальникам залучали рятувальників Київського аварійно-рятувального загону. Наприклад, для усунення підтоплення паркінгу швидкісного трамвая було залучено 7 осіб та 2 машини спецтехніки, а для ліквідації підтоплення однієї з загальноосвітніх шкіл — 5 бійців загону та 1 авто спецтехніки.

Містянам нагадали, що у разі підтоплень проїжджої частини чи тротуарів необхідно дзвонити до диспетчерської "Київавтодору" за номером телефону 0442847419.

Раніше ми писали, що Нацполіція вручила підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його звинувачують у неналежному виконанні службових обов'язків, що призвело до загибелі людей у Деснянському районі через недопуск до укриття.

Кличко знову відхилив петицію про скасування зупинки транспорту під час тривог