Комунальники з Київзеленбуд кажуть, що інформація про вирубку дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі не відповідає дійсності.

Київські комунальники спростували інформацію про видалення дерев на Оболоні. Представники КО "Київзеленбуд" кажуть, що ЗМІ поширили інформацію, яка не відповідає дійсності.

Після розголосу активістів про те, що у ніч на 10 квітня на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва невідомі вирізали 60 дерев, представники комунального підприємства по утриманню зелених насаджень заявили, що провели обстеження на місці подій, але порушень не виявили. Натомість вони підкреслили, що у січні 2023 року в рамках санітарного оновлення видалили тільки ушкодженні дерева.

"Роботи з санітарної очистки території та видалення аварійних і сухостійних дерев були проведені у парку відпочинку на вул. Прирічній у січні 2023 року (відповідно до акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, від 28.11.2022 № 954-А)", — йдеться у повідомленні.

Вони зазначили, що ці дерева були хворі, мали ушкодження стовбура та несли загрозу містянам — сухостій міг впасти на людей. 

Київзеленбудівці наголошують, що на у квітні та травні планують засадити цю територію новими зеленими насадженнями.

Нагадаємо. що 4 квітня місцеві мешканці помітили, що на вулиці Прирічній, де планують побудувати паркінг за 120 млн грн, під виглядом санітарного очищення зрізали декілька дерев.

На Київщині незаконно вирубили та продали деревину на 4 млн гривень: фото