На Оболоні невідомі вночі вирубали десятки дерев: фото

У ніч на 10 квітня на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва невідомі вирізали 60 дерев.

Про це повідомила ініціатива “Парк Прирічна”.

Активісти зауважують, що за їхньою інформацією, про нічну вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підпорядкована ця територія.

"На вирубку немає обов'язкового документа, який для зносу зелених насаджень видає КО "Київзеленбуд", а саме "Акту зносу зелених насаджень". Якби вирубка відбувалась за законом, то експерти б оцінили кожне дерево, а той, хто замовив вирубку, оплатив відшкодування в бюджет міста. Але замість законного шляху, злодії вночі спилюють дерева, присипають значну частину землею та одразу вивозять стовбури", — пишуть вони.

Фото: організація "Парк Прирічна"Фото: організація "Парк Прирічна"У організації припускають, що вирубку здійснили, щоб облаштувати проїзд для будівництва паркінгу, або для зведення іншої будівлі чи споруди. 

Активісти вже готують відповідні звернення та закликають КО "Київзеленбуд", яке "не проконтролювало та не захистило дерева", на безкоштовній основі надати саджанці, які наступної суботи громада парку висадить на місці зрубаних дерев.

Нагадаємо, вирубка дерев в парку "Прирічна" на Оболоні почалась 4 квітня 2023 року. Тоді місцеві жителі помітили, що на території, де планують побудувати паркінг, під виглядом санітарного очищення зрізали декілька дерев.  

Як виглядатиме паркінг на Оболоні за 120 мільйонів гривень: фото