Київську владу закликають не перекривати мости під час повітряної тривоги

Кияни просять владу скасувати рішення про перекриття Дарницького та Південного мостів під час повітряних тривог. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київської міської ради. 

Авторка Юлія Коваленко у тексті звернення зауважує, що перекриття цих мостів паралізує транспортне сполучення дуже великого житлового масиву, та пригородів з Бориспільського району, а також ускладнює роботу екстрених служб.

"Якщо ці мости перекривають за для безпеки громадян, то виходить зовсім протилежне, оскільки виникає скупчення транспортних засобів і людей в них що у разі влучення ракети у ці скупчення буде набагато більше, до того ж не перекриваються решта мостів, що несе на них додаткове навантаження, а вони знаходяться і так в не найкращому стані", — зазначається у вимозі.

Серед інших аргументів Коваленко називає економічні втрати через збільшення часу, що потрібен для переміщення людей, товарів містом, а також через зайву витрату палива.

"Якщо, знову ж таки, з міркувань безпеки громадян, складається враження що в решту мостів 100% нічого не може влучити ворожа ракета", — йдеться у петиції. 

Наразі під нею підписали 1068 жителів міста. Для розгляду Київрадою потрібно 6000.

Нагадаємо, друга петиція про скасування зупинки транспорту під час тривог набрала необхідні голоси. 

Громадський транспорт Києва надалі продовжить зупинятися під час тривог — Кандибор