Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського
Фото: knmau.com.ua

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму рекомендувала колективу Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського розглянути питання щодо відмови від імені Чайковського у назві навчального закладу.

Про це повідомили на сайті Міністерства культури.

" Абсурдно виглядає ситуація, коли дві консерваторії у світі – у Москві та Києві, носять ім’я Чайковського, а фрагмент його концерту є офіційно затвердженим гімном, який звучить під час виступу російської олімпійської команди під нейтральним прапором, фактично будучи символом нинішньої росії як держави", — зазначила експертна рада.

Водночас експерти наголошують, що постать Чайковського може й надалі функціонувати в суспільно-культурному просторі України, де це доречно та історично виправдано.

Раніше ми писали, що в червні Національна музична академія України імені Петра Чайковського виступила за збереження у своїй назві імені російського композитора. Проте студенти і випускники Національної музичної академії  виступили з відкритим листом за перейменування навчального закладу.

Київський «Театр російської драми ім. Лесі Українки» змінив назву