Київські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фото

Працівники Київської митниці вилучили із посилок самовар для російської знаті ХІХ століття і латиномовну книгу 1749 року.

Про це розповіли на сторінці держоргану. Київські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фотоСамовар прямував з Харкова до Німеччини, його виготовили по індивідуальному замовленню в одному екземплярі для знаті ХІХ століття в російській імперії.
Київські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фотоКиївські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фотоСамовар має культурну та історичну цінність, хоча він і не повної комплектації — за два століття втратились ключ крану та кришка.

Книгу пересилали з Запоріжжя до Ірландії, експерти визначили, що це другий том латиномовної праці німецького природознавця Йогана Георга Гмеліна “Flora Sibirica sive Historia Plantarum Sibiriae”, виданої у 1749 році у друкарні петербурзської Академії наук. Київські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фотоКнига містить, зокрема, опис і класифікацію рослин Сибіру та гравюри з детальним зображенням цих рослин. Оригінальна обкладинка і палітурка видання втрачені.Київські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фотоКиївські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фотоУ відправників не було необхідних дозвільних документів на вивезення культурних цінностей за кордон, предмети тимчасово вилучили до рішення суду.

“Наш Київ” вже писав, що вісім археологічних об'єктів Києва увійшли до Держреєстру нерухомих пам'яток

Відреставровану вивіску “Перукарня” повернули на історичне місце: як вона виглядає