Київські митники вилучили з посилки опудало рідкісного птаха та череп з рогами: фото

Київські митники зупинили незаконну пересилку до США опудала рідкісного птаха та череп з рогами. Вилучені предмети були оформлені, як мисливський трофей.

Про це повідомили на сторінці держоргану у Facebook.

Київські митники вилучили з посилки опудало рідкісного птаха та череп з рогами: їх намагалися відправити до СШАВідправник із Запоріжжя намагався відправити опудало рідкісного яструба змієїда та частину черепа з рогами оленеподібної сайги. Ці представники дикої природи підпадають під дію Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, та перебувають під загрозою зникнення. 

Київські митники вилучили з посилки опудало рідкісного птаха та череп з рогами: їх намагалися відправити до США

Предмети вилучили та скерували до Національного науково-природничого музею НАН України для проведення експертизи.

Київські митники зупинили пересилку до США опудала рідкісного яструба змієїда та частину черепа з рогами оленеподібної сайги.Після експертизи виявилося, що опудало зробили зі справжнього птаха, що належить до виду "Змієїд блакитноногий Circaetus gallicus". Це рідкісний хижий птах родини Яструбових. 

До США намагались відправити опудало рідкісного птаха: київські митники зупинили пересилку та показали фото

Частина черепа з рогами теж природного походження й належить до виду "Сайга татарська Saiga tatarica". В музеї наголосили, що ці предтмети мають наукову, музейну та освітню цінність.

Київські митники зупинили пересилку до США опудала рідкісного яструба змієїда та частину черепа з рогами оленеподібної сайги.В митниці нагадали що для відправлення будь-якої тварини чи рослини, живої або мертвої, необхідно отримати дозвільні документи. Їх видають адміністративні органи України з питання виконання вимог Конвенції. Відправник цих документів не мав, тому на нього склали протоколи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України.

Раніше ми писали, що працівники Київської митниці вилучили з посилки зуб мамонта часів пізнього плейстоцену України (130-13 тисяч років тому).

Київські митники виявили у посилках старовинний самовар та книгу часів російської імперії: фото