Київські митники викрили схему ввезення імпортних ліків за завищеними цінами

На київській митниці викрили схему ввезення імпортних ліків за завищеною вартістю. Ціна за препарати була вище реальної в 4 рази.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Київської митниці.

Українське підприємство, яке імпортувало лікарські засоби з Великої Британії, ухилялося від сплати податку на прибуток. Це виявив підрозділ по боротьбі з контрабандою столичної митниці.

Київські митники викрили схему ввезення імпортних ліків за завищеними цінамиЗа вигаданою схемою, підприємство штучно завищувала вартість ліків через компанію-посередника, який перебував за кордоном. Шахраї вказували менший прибуток через великі витрати на придбання, що дозволяло сплачувати менше податків в Україні.

Зокрема, під час митного оформлення лікарського засобу "Вазапрокс-альфа" (3 тисячі штук), в документах зазначили вищу ціну — 355 тисяч євро. Причому реальна вартість ліків складала 92 тисячі євро. 

Київські митники викрили схему ввезення імпортних ліків за завищеними цінамиНаразі Бюро економічної безпеки України провели обшуки на комерційних складах підприємства, яке імпортувало ліки й відкрила кримінальне правопорушення.

Нагадаємо, що столичні митники виявили у міжнародному поштовому відправленні камені віком 407 мільйонів років з відбитками давніх вимерлих риб. Їх намагалися незаконно переправити з України до США.

В Україну намагалися нелегально провезти літак вартістю 9 тисяч євро: фото