Київські митники утилізували контрафактні Barbie: іграшки спалили в печі

Київські митники запобігли ввезенню в Україну контрафактних китайських іграшок "Barbie" у вигляді яйця з сюрпризом, шоколадом та бісквітом всередині. Усю партію утилізували у присутності власника.

Київські митники утилізували контрафактні кукли Barbie: іграшки спалили в печіЯк повідомили у пресслужбі митниці, товар імпортувався з Туреччини. Там задекларували його, як іграшку певної торговельної марки. Проте під час митного огляду у Києві виявилося, що усі 11,5 тисяч іграшок мають назву "Barbie".

Київські митники утилізували контрафактні кукли Barbie: іграшки спалили в печіВідомо, що цей бренд належать американській компанії Mattel. Використовувати цю назву можна лише з їхнього дозволу, інакше це порушення права інтелектуальної власності.

Київські митники утилізували контрафактні кукли Barbie: іграшки спалили в печіЩоб не відкривати судову справу, правовласник та імпортер уклали угоду. Власник знищив контрафактний товар під контролем київської митниці — іграшки спалили у печі. Процес проводили з фото та відеофіксацією.

Київські митники утилізували контрафактні кукли Barbie: іграшки спалили в печіРаніше ми писали, що столичні митники зупинили незаконну пересилку до США опудала рідкісного птаха.

Чекали три роки: садибу Барбана у Києві визнали об'єктом культурної спадщини