Київські ляльки-велетні відкрили фестиваль La Mercè у Барселоні: фото

Київ став гостем щорічного свята La Mercè в Іспанії. 22 вересня головний фестиваль Барселони відкрили київські ляльки-велетні — княгиня Ольга та князь Володимир.

Київські ляльки-велетні княгиня Ольга та князь Володимир відкрили головний фестиваль БарселониПро це повідомив мер української столиці Віталій Кличко у Telegram.

Київські ляльки-велетні княгиня Ольга та князь Володимир відкрили головний фестиваль БарселониЗазвичай, для фестивалю роблять великих ляльок у вигляді постатей, які повʼязані з місцевою культурою та історією. Проте вперше поряд з традиційними персонажами показали історичних постатей міста-гостя фестивалю.

Київські ляльки-велетні княгиня Ольга та князь Володимир відкрили головний фестиваль Барселони

Рік ми працювали з мерією Барселони й готувалися. Київські велетні виготовлені за нашими ескізами каталонськими майстрами.

Ольга та Володимир виступили під танок Київського театру українського фольклору "Берегиня" у супроводі Козацького маршу, який виконали каталонські музиканти.

Київські ляльки-велетні княгиня Ольга та князь Володимир відкрили головний фестиваль БарселониКиївські ляльки-велетні княгиня Ольга та князь Володимир відкрили головний фестиваль БарселониТакож на фестивалі La Mercè гості зможуть відвідати виставку української художниці Марії Примаченко, майстер-класи митців, послухати сучасну музику та традиційний фольклор. Крім того, іспанцям запропонують скуштувати українську кухню.

Раніше ми писали, що Київ та Барселона стали містами-побратимами.

Киян запрошують на День відкритих дверей в музей Максима Рильського: коли