Київ та Барселона стали містами-побратимами
Фото: КМДА

Сьогодні Київ та Барселона стали містами-побратимами. Це вже сьоме європейське місто, із якими Київ підписав побратимство з початку війни.

У КМДА розповіли, що 24 вересня була підписана угода між Києвом та Барселоною. Її підписали мер української столиці Віталій Кличко і мер Барселони Ада Колоу.

Київ та Барселона стали містами-побратимами.

Сьогодні дуже важлива співпраця на рівні міст, бо саме міста мають ключову роль у розвитку держав та поглибленні співпраці між ними.

Як повідомляється, Барселона з початку воєнної агресії допомагала Україні — передавала пожежні авто, гуманітарну допомогу, надала тимчасовий притулок українцям, які рятувалися від війни.

Київ та Барселона стали містами-побратимами.Також мери обох міст також обговорили співпрацю у сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

Ада Колоу наголосила, що Барселона і надалі буде підтримувати Київ.

Київ та Барселона стали містами-побратимами.Мери обох столиць також обговорили співпрацю у сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

До речі, цими вихідними Барселона святкує Дні міста. А вже наступного року Київ буде містом-партнером і відзначенні дня народження Іспанського міста. Зокрема, в Барселоні відбудуться заходи за участі митців з Києва, буде представлена українська кухня та культура.

Генератори та мобільні пункти обігріву: Кличко попросив Німеччину про допомогу