Київрада звернеться до Зеленського щодо облаштування у Києві військового кладовища

Сьогодні, 2 листопада, депутати Київради звернуться до президента України стосовно облаштування Національного військового меморіального кладовища та Київського міського військового кладовища.

Про це повідомили у КМДА.

Зазначається, що на розгляд було представлено чотири локації для розміщення військового кладовища, які опрацьовувались разом з урядом. Проте питання залишилось не вирішеним, оскільки президент не підписав спеціальний закон.

Київрада звернеться до Зеленського щодо облаштування у Києві військового кладовища

"Цей закон мав би врегулювати проблемні питання створення Національного військового меморіального кладовища в Биківні. Натомість у серпні Уряд ухвалив постанову, якою визначив нове місце розташування Національного Меморіалу – на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району", — наголосив мер столиці Віталій Кличко на сесії Київради.

На думку міського голови, національне військове кладовище має бути облаштоване саме у Києві, аби віддати належну шану полеглим героям та проявити повагу до їхніх родичів.

Раніше ми писали, що на Майдані Незалежності відбулася мирна акція родин загиблих військовослужбовців, які вимагають збудувати Національне військове меморіальне кладовище не в Гатному Фастівського району, а у Биківні Деснянського району столиці. 

Будівництво військового меморіального кладовища в Биківні може затягнутися: причина