У Києві повторно збиратимуть пропозиції для перейменування Повітрофлотського проспекту.

У Києві повторно збиратимуть пропозиції для перейменування Повітрофлотського проспекту, оскільки Київрада вдруге провалила голосування. Про це повідомив член комісії з перейменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

"Стараннями фракції ЄС депутати Київради вдруге не дали голосів за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський", — йдеться у дописі.

Зазначається, що більшість киян під час опитування у "Києві Цифровому" у квітні 2023 року проголосували за назву, яка вшановує героїчний Повітряний флот УНР та їхніх спадкоємців — героїв сучасних Повітряних сил ЗСУ.

Оскільки проєкт рішення про перейменування двічі не набрав необхідної кількості голосів у сесійній залі, то він вважається відхиленим.

"Тепер Повітрофлотський проспект не пізніше, ніж через 45 днів від 13 липня має бути виставлений на повторний збір пропозицій для перейменування. Але ще раз подати варіант назви “Повітрянофлотський" вже буде неможливо, адже цей варіант вважається відхиленим Київрадою", — наголосив Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Нагадаємо, що фракція "Європейська солідарність" агітувала киян в соцмережах голосувати за варіант перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект "Європейського Союзу".

У Києві перейменували ще 14 об’єктів, назви яких пов’язані з росією