Київрада провалила голосування за Повітрянофлотський проспект

Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член київської комісії з питань найменування Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Він розповів, що за перейменування, підтримане киянами в застосунку "Київ Цифровий, проголосували 23 столичні депутати.

Як відомо, напередодні фракція "Європейська солідарність" агітувала в соцмережах голосувати в "Києві Цифровому" за варіант "Європейський Союз" для перейменування.

Агітація фракції "Європейська солідарність" за перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект ЄС

"Безумовно, іншого рішення від комісії, де більшість має Євросолідарність, чекати не доводилось. Учасники засідання вкотре прослухали засалену платівку про "червоний повітряний флот" і Протокол 1923 року, а також цікаві (ні) полум’яні промови про патріотичний патріотизм", — написав Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Водночас інші депутатка — Ксенія Семенова — в одному звісно своїх стрімів розповіла, що фракція шантажувала та обмінювала свої голоси на рішення щодо перейменування Повітрофлотського проспекту на ЄС. За словами Семенової, нібито сам Порошенко взяв під контроль це питання та дзвонить людям щодо його вирішення.

Крім того, на засіданні депутат від "Європейської солідарності" Володимир Сторожук заявив, що "не киянам вирішувати, як називати проспект", а от Андрій Порайко й взагалі не вірить, що у "Києві Цифровому" голосували столичні мешканці.

Тиміш Мартиненко-Кушлянський припускає, що невдовзі міська рада знову запустить опитування щодо перейменування проспекту Повітрофлотського на проспект Європейського Союзу, але вже без альтернатив, а з варіантами "за" та "проти".

Нагадаємо, раніше комісія Київради рекомендувала перейменувати вулицю Скоропадського на Омельченка попри прохання киян не робити цього. Та врешті до мешканців столиці дослухався Кличко й не підтримав перейменування, хоча й від ідеї назвати якусь із вулиць на честь ексмера Києва остаточно не відмовився.