Протасів Яр

Ландшафтний заказник на схилах Протасового Яру – буде. Рішення про створення заказника сьогодні, 14 липня, ухвалили депутати Київради.

Ми свідомі того, що це лише початок. Що одним рішенням на папері заказник не створити. Ми готові і ми будемо працювати над реалізацією цього рішення. Ми будемо відстоювати це рішення, якщо буде потрібно. Попереду — багато роботи з упорядкування і розвитку Протасового Яру. Але важливий крок до мрії киян і Романа Ратушного уже здійснено. Дякуємо усім, хто підтримував, без вас нам було не впоратись!

– Над проєктом цього рішення ми працювали разом з активістом Романом Ратушним, який боровся за збереження Протасового Яру зеленою зоною столиці. І який героїчно загинув, захищаючи Україну від навали російських варварів. Створення заказника – це вшанування пам‘яті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною. — "Протасів Яр" врятували від забудови. Він є ландшафтним заказником! І буде радувати не одне покоління киян, – підкреслив мер Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, що столичний активіст, голова ГО "Захистимо Протасів Яр" та розвідник 93 ОМБр "Холодний яр" Роман Ратушний загинув у бою з російськими окупантами 9 червня.

Відміняємо «зраду»: Київрада розгляне проєкт рішення про Протасів Яр