Київпастранс змінив номер тролейбуса №29-Д та трамвая №28-Д

У Києві з 8 червня 2024 року змінили номери деяких маршрутів громадського транспорту. Зокрема, номер трамвая №28-Д замінили на №27, а тролейбус №29-Д позбавився літери й став просто №29.

Про це інформує киян "Київпастранс".

Зміни відбулись з метою впорядкування номерів трамвайних та тролейбусних маршрутів для зручності пасажирів.

Схема руху трамвая №27 (колишній 28-Д): від вулиці Милославської до станції метро "Позняки". 

Трамвай №28-Д у Києві змінив номер на №27: схемаСхема руху тролейбуса №29 (колишній 29-Д): "Дарницька площа" — залізнична станція Зеніт"

Тролейбус №29-Д змінив номер на №29: схема рухуЯк підкреслили активісти зі спільноти "Пасажири Києва", позбавлення літер надало цим маршрутам статус постійних не тільки офіційно, а і розумінні пасажирів.

"Подовження тролейбуса 29 від ст. м. Дарниця до Дарницької площі було цілком логічним, бо кінцева біля м. Дарниця після подовження тролейбуса 50к стала малоактуальною, а маршрут лише трошки не доходив до великого транспортного вузла — Дарницької площі. Трамвай 27 давно кричав "запустіть мене", бо лівобережна трамвайна мережа являти собою один коридор з невеликою дельтою на півдні, але не мала наскрізного сполучення. І нарешті це сталося — єдиний маршрут від Троєщини до Позняків був запущений", — йдеться у дописі.

Нагадаємо, що у зв'язку з дефіцитом кадрів київський метрополітен запрошує на роботу жінок.

У “Київпастрансі” дефіцит працівників: відкрили понад 1500 вакансій