Київ відсудив у забудовника 7 га землі в Голосіївському районі

Земельна ділянка, де провадили незаконне будівництво ЖК "Голосіївська Долина", повертається у власність Києва.

Про це повідомили у столичній прокуратурі.

Зазначається, що Північний апеляційний господарський суд розірвав договір оренди комунальної земельної ділянки на Холодноярській, 7/9. Її вартість оцінюють у 369 млн грн. Забудовник встиг звести там один будинок із п’яти. Він не був введений в експлуатацію.

Як відомо, за рішенням Київради ВАТ "АТП 13058" оформило право довгострокової оренди 7 гектарів землі для експлуатації та обслуговування адміністративних будівель і виробничих споруд майнового комплексу.

Згодом на підставі неіснуючої постанови Донецького окружного адміністративного суду компанія замінила категорію земельної ділянки з земель промисловості на землі житлової та громадської забудови.

Минулого року, коли Київська прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування державної реєстрації прав та розірвання договору оренди, їй було відмовлено. Прокурор оскаржив рішення в апеляційному порядку і тільки в лютому 2023 вдалося відсудити землю.

Нагадаємо, раніше ми писали про висновки прокуратури щодо розслідування про розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту.