Київ може отримати статус Місто музики ЮНЕСКО: подробиці

У Києві готують заявку на набуття у 2024 році статусу креативного міста ЮНЕСКО ("Місто музики ЮНЕСКО"). За відповідною ініціативою виступили члени постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій.

Київ може отримати статус "Місто музики ЮНЕСКО": подробиціПро це повідомили у КМДА.

Під час круглого столу діячі культурних і креативних індустрій, представники приватного та державного сектору визначили музичне мистецтво найбільш яскравою сферою української столиці. 

Київ може отримати статус "Місто музики ЮНЕСКО": подробиціНа думку Вікторії Мухи, голови комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, статус "Креативне місто ЮНЕСКО" покращить імідж столиці та сприятиме розвитку творчих галузей на місцевому й міжнародному рівнях.

В умовах повномасштабного вторгнення особливо важливо, щоб світ знайомився з нашою культурою, зокрема і через музику. Представленість Києва в Мережі креативних міст ЮНЕСКО також допоможе нам у боротьбі з кремлівською пропагандою, яка протягом століть намагалась знецінити нашу ідентичність, історію і культуру, а найкраще привласнювала собі.

Київ має свою історію та традиції проведення музичних конкурсів, фестивалів, концертів тощо. Приєднання до мережі креативних міст ЮНЕСКО надасть змогу столичним представникам культури ділитися та набувати досвід з міжнародними учасниками, інтегрувати культуру і творчість у майбутній розвиток міста та зробить культурне життя доступним для усіх верств населення.

Наразі у столиці готуються до подання заявки та розробляють чотирирічний стратегічний план дій. Також планують створити координаційну команду, що впровадить цей план в разі отримання статусу.

Охочі можуть надіслати ідеї та пропозиції щодо розробки стратегічного плану. Заявки розглянуть після 10 березня.

Підкреслюється, що Мережа креативних міст ЮНЕСКО була створена у 2044 році. Головна мета проєкту — включення мистецтва і творчості в основу міських планів розвитку на місцевому та міжнародному рівнях.

Раніше ми писали, що у Шевченківському районі безіменний сквер на вулиці Жилянській назвали на честь померлої громадської активістки Лідії Гончаренко.

Скільки треба працювати, щоб купити квартиру у Києві — дослідження