Проект офисного здания на месте снесенного дома в пер. Десятинном, 3-5

Юлия пишет:

«Окружной административный суд Киева удовлетворил иск "Андреевско-Пейзажной инициативы" в лице Марины Соловьевой и Ирины Невмержицкой (на которых я скоро начну молиться, ей-богу) об отмене землеотвода, выданного УПЦ КП в Десятинном переулке!!

Это значит, что вчерашний эксаватор УЖЕ нарушил постановление суда, так как все работы запрещены с 11.06.13:))

Друзья-журналисты, помогите распространить информацию, пожалуйста, это реально крупная победа + люди должны знать имена наших героинь.

Детали постановления суда:

Визнати нечинним та скасувати пункт 32 рішення Київської міської ради від 25 вересня 2003 року № 31/905 «Про надання і вилучення земельних ділянок та припинення права користування землею».

Визнати нечинним та скасувати розпорядження Київської міської державної адміністрації від 14 грудня 2007 року № 1653 «Про надання Київській патріархії Української православної церкви Київського патріархату дозволу на проектування та будівництво комплексу будівель адміністративного та господарського призначення з житловими приміщеннями службового призначення на пров. Десятинному, 3 літери А, Б та 5 літера Д у Шевченківському районі».

Зупинити дію розпорядження Київської міської державної адміністрації від 14.12.2007 року № 1653 «Про надання Київській патріархії Української православної церкви Київського патріархату дозволу на проектування та будівництво комплексу будівель адміністративного та господарського призначення з житловими приміщеннями службового призначення на пров. Десятинному, 3 літери А, Б та 5 літера Д у Шевченківському районі» до набрання законної сили данним судовим рішенням.

Заборонити замовнику - КИЇВСЬКІЙ ПАТРІАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ та генеральному підряднику - Товариству з обмеженою відповідальністю «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ІНТЕГРАЛ-БУД» проводити будь-які будівельні роботи на території земельної ділянки площею 0,17 га у пров. Десятинному 3, літери А,Б та 5, літера Д у Шевченківському районі м. Києва до набрання законної сили данним судовим рішенням».

Постановление в государственном реестре.

Напомним, противостояние по поводу незаконного строительства, начатого УПЦ КП в буферной зоне государственного заповедника «София Киевская», длится с осени 2012 года

Вчера, после некоторого периода «затишья», строительные работы, несмотря на наложенный прокуратурой запрет, были возобновлены, что вызвало возмущение в среде активистов-защитников старого Киева. 

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Наше интервью с Юлией Филоненко, активисткой, координатором проекта «Юность на Андреевском».

Наше интервью с адвокатом Мариной Соловьевой.