Евакуація з Донецької області
Фото: "Укрзалізниця"

Кабінет міністрів оприлюднив розпорядження щодо обов’язкової евакуації населення з Донецької області у більш безпечні регіони.

В документі йдеться про те, що мешканців Донецької області будуть евакуйовувати у безпечні райони Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей.

Голови обласних державних або військових адміністрацій разом з відповідними міністерствами, Нацполіцією, ДСНС та за участі СБУ і "Укрзалізниці" мають організувати та провести вивезення людей відповідно до Порядку проведення евакуації.

Нагадаємо, запровадити обов'язкову евакуацію з Донецької області вирішили через руйнування газогонів внаслідок російських атак. Через це в області відсутнє газопостачання та немає належного електропостачання, а в зимовий період не буде й опалення.

Загалом з території Донеччини планують евакуювати 200-220 тисяч місцевих мешканців, серед них — приблизно 52 тисячі дітей. Якщо хтось не захоче евакуюватися, він зможе письмово відмовитись від цього. В такому разі людина має підписати документ про те, що вона розуміє та усвідомлює всі наслідки свого рішення й несе персональну відповідальність за своє життя.  

"Укрзалізниця" відновить рух поїзда Київ – Ясіня: розклад