Кабмін штучно створює перешкоди для роботи влади Києва, - експерт

Український уряд штучно створює бюрократичні перепони для належної роботи органів місцевого самоврядування. Таку думку висловив виконавчий директор асоціації політспеціалістів "POLITCONSULTANT.org" Микола Волгов, коментуючи відмову Кабінету Міністрів погоджувати кандидатуру Геннадія Плиса на посаду першого заступника голови КМДА, пише «Є!».

«Кабінет Міністрів України вкотре показує своє небажання сприяти роботі місцевих органів самоврядування, створює абсолютно формальні проблеми на рівному місці. Відмова погоджувати кандидатуру Геннадія Плиса на посаду першого заступника Кличка є свого роду демонстрацією своїх високих повноважень і ролі в призначенні лояльних «необхідних» уряду людей», - зазначив експерт.

Він підкреслив, що, незважаючи на це, Плис був призначений на посаду першого заступника голови КМДА в рамках чинного законодавства України - його кандидатуру у відповідності зі ст. 16 Закону «Про столицю» погодив та затвердив Президент України.

«Узгодження кандидатури першого заступника є виключним правом Президента. Кабмін же погоджує кандидатури в заступники. Але тут викликає здивування факт, що після затвердження Плиса Кабмін несподівано скоротив кількість заступників в Києві до 4-х. Це можна було розцінювати, як економію бюджетних коштів, якби Кабмін водночас не збільшив кількість заступників у Дніпропетровській, Харківській, Херсонській та ще ряді інших державних адміністрацій», - сказав Волгов.

За його словами, таким чином, Кабмін тисне на «київську громаду», створюючи перешкоди для повноцінного виконання місцевою владою своїх функцій.

«Це дискримінація Києва і киян. Той випадок, коли городяни стають заручниками політичних амбіцій окремих людей у ​​владі», - підсумував експерт.