Хотіли провести тренінги: у Київ не пустили трьох російських пропагандистів

Прикордонники київського аеропорту «Жуляни» затримали трьох російських пропагандистів і заборонили двом із них в’їзд в Україну. Громадяни, які незаконно відвідували анексований Крим, і журналістка забороненого в Україні інтернет-видання прилетіли до Києва, щоб прочитати лекції.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зміст лекцій і тренінгів російських громадян українські прикордонники описали так: «Як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах».

Росіянина, який прилетів із Мінська, виявили в аеропорту «Жуляни» 20 лютого. Він пояснив прикордонникам, що прямував до Києва з діловою метою, щоб провести тренінг і заняття зі слухачами.

«У ході прикордонного контролю охоронці встановили, що лектор співпрацює з політичними силами РФ і балотувався від партії Жириновського у Московську думу, а також є фахівцем з питань інформаційної та кібервійни. Лекції на цю тему він, до речі, читав в окупованому Криму у так званому молодіжно-патріотичному таборі "Донузлав-2015"», — повідомила прес-служба ДПСУ.

Прикордонники додали, що під час виступу у Криму тренера нагородили медаллю «Учасник ходи "Безсмертний полк"».

«Українські прикордонники також оцінили заслуги росіянина. Він повернувся зворотнім рейсом зі штампом у паспорті "Заборона в’їзду" на три роки», — підкреслили в Держприкордонслужбі.

Рейсом з Мінська до Києва прилетів ще один громадянин Росії, який збирався читати лекції про просування контенту у соцмережах. За даними прикордонних служб, він також незаконно відвідував анексований Крим. Чоловіка відправили назад до Мінська і заборонили в’їзд в Україну на три роки. 

Окрім нього у київський аеропорт «Жуляни» прилетіла і росіянка, яка працює у забороненому в Україні інтернет-ресурсі. Вона мала намір проводити у Києві лекції та тренінги, однак ціль її поїздки та надані підтвердження не переконали прикордонників і жінка не змогла перетнути кордон. 

В агентстві УНІАН із посиланням на власні джерела у Держприкордонслужбі повідомили, що мова йде про трьох громадян України: Дмитра Сидоріна, Андрія Фрольченкова і Катерину Дементьєву. 

 

Нагадаємо, що ведучі політичного ток-шоу «Пульс» на телеканалі «112 Украина» Володимир Полуєв та Анна Степанець стали консультантами на каналі для окупованих територій