Києву повернули ділянку з історичною будівлею на Печерську

Києву повернули земельну ділянку з історичною будівлею на Печерську вартістю понад 34 млн гривень. Північний апеляційний господарський суд задовільнив позовну заяву Київської міської прокуратури та витребував ділянку назад у комунальну власність.

Земельна ділянка, яка розташована на вулиці Миколи Гайцана містить прибудинкову територію будівлі розташованій по вулиці Михайла Омеляновича-Павленка. Крім того, до неї входить сам будинок, який є пам’яткою архітектури. Земля також знаходиться в центральній планувальній зоні, історичному ареалі міста, зоні регулювання забудови першої категорії на землях історико-культурного призначення.

Києву повернули земельну ділянку з історичною будівлею на ПечерськуЦю територію колись виключили з власності громади міста, постійно перепродавали, змінювали її цільове призначення та планували збудувати поряд офіс.

"Враховуючи те, що земельна ділянка історико-культурного призначення вибула з комунальної власності всупереч волі територіальної громади, з метою недопущення її забудови та збереження пам’ятки архітектури, Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовною заявою в інтересах держави", — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що на Деміївці розбирають історичну будівлю пивзаводу Шульца.

Верховний суд підтвердив існування історичних ареалів Києва