Гендиректора “Охматдиту” Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок щодо відновлення будівель медзакладу: подробиці
Фото: НДСЛ "Охматдит"

Генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок щодо відновлення будівель медзакладу.

Про це повідомив очільник МОЗ України Віктор Ляшко.Гендиректора “Охматдиту” Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок щодо відновлення будівель медзакладу: подробиціФакти, пов’язані з відновленням будівель лікарні та діями Благодійної організації “Благодійний фонд “Охматдит” — здорове дитинство” наразі вивчає Національна поліція, зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

“Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства.”, — зазначив Ляшко.

Раніше стало відомо, що фонд “Охматдит — здорове дитинство”, який збирав гроші на відновлення медзакладу, не планує переказувати кошти на рахунок лікарні. 

Фонд зібрав рекордні 378 млн гривень — за словами гендиректора, в лікарні були впевнені, що зібрані кошти використають за призначенням і не підуть на цілі, не пов’язані з відбудовою. Але після скандалу щодо тендерів та прохання перерахувати гроші на відбудову лікарні з рахунку фонду на рахунок “Охматдиту” вони змінили свою думку.

У Києві відновлюють пансіонат ветеранів праці, пошкоджений під час обстрілу в травні 2022-го