Фонд, який збирав донати на відновлення Охматдиту, не планує переказувати гроші на рахунок лікарні: подробиці

Фонд "Охматдит — здорове дитинство", який збирав гроші на відновлення "Охматдиту" після обстрілу, не планує переказувати кошти на рахунок лікарні.

Про це повідомив генеральний директор НДСЛ "Охматдит" Володимир Жовнір у Facebook.

Йдеться про 378 млн гривень, які фонд зібрав 8 липня. Станом на 16 серпня, усі донати наразі залишаються на рахунку благодійної організації. 

За словами гендиректора, в лікарні були впевнені, що зібрані кошти використають за призначенням і не підуть на цілі, не пов’язані з відбудовою. Крім того, довіру викликала назва фонду, яка містить ім'я "Охматдит". Але після скандалу щодо тендерів та прохання перерахувати гроші на відбудову лікарні з рахунку фонду на рахунок "Охматдиту" вони змінили свою думку.

Фонд Охматдит здорове дитинство, який зібрав 378 млн грн на відновлення лікарні Охматдит, не планує переказувати гроші на рахунок лікарні"Наша комунікація з фондом почала погіршуватись. Ми чомусь перестали знаходити спільну мову, на наші листи ми не отримували перерахування, а сьогодні дії фонду підтвердили, що ми з ними маємо зовсім різне бачення того, як лікарня має відновлюватись", — зазначив директор.

Гендиректор "Охматдиту" заявив, що публічно вимагає від фонду переказати кошти на Казначейський рахунок клініки та планує розірвати договори з ним через "недобросовісні, а також ймовірно шахрайські дії".

"Колектив НДСЛ "Охматдит" зробить все можливе, щоб встигнути відновити корпуси Охматдиту до того, як в Україну прийдуть дощі та морози", — наголосив Жовнір.

Нагадаємо, до складу Ради з контролю відновлення лікарні "Охматдит" увійшли перші вісім учасників.

НАБУ перевірить тендери на ремонт "Охматдиту" та будівництво військового кладовища