Фото Мессі набрали найбільше лайків у Instagram

Допис зіркового аргентинського футболіста Ліонеля Мессі з приводу перемоги його збірної на Чемпіонаті світу 2022 став найпопулярнішим за всю історію Instagram. Про це оголосила Книга рекордів Гіннеса.

Новий чемпіон світу виклав кілька фото, де він тримає кубок та святкує перемогу зі своїми товаришами по збірній.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

На момент публікації цієї новини цей допис Мессі набрав вже понад 63 мільйони лайків та обійшов попереднього рекордсмена Instagram — фотографію яйця з акаунта @world_record_egg, яка зараз має майже 57 мільйонів лайків.

"Мессі, що грає у французькому клубі "Парі Сен-Жермен", був талісманом збірної Аргентини, яка в неділю втретє виграла Чемпіонат світу серед чоловіків після перемоги над Францією у серії пенальті", — зазначили у Книзі рекордів Гіннеса.

За словами 35-річного Мессі, для нього це був останній шанс виграти Кубок світу. Перед турніром він оголосив, що востаннє представлятиме Аргентину на світовій першості. Протягом усього чемпіонату зірковий футболіст також встановив кілька рекордів Гіннеса:

  • Найбільше нагород Найкращого гравця матчу на Чемпіонаті світу з футболу: 11
  • Перша людина, яка була залучена у п’яти різних Чемпіонатів світу з футболу
  • Найбільше матчів Чемпіонату світу з футболу, в яких брав участь гравець: 26
  • Найбільше виступів на Чемпіонаті світу ФІФА в якості капітана: 19
  • Найбільше матчів гравця (чоловіка) на турнірах Чемпіонату світу з футболу: 5
  • Найбільше матчів Чемпіонату світу з футболу, в яких брав участь гравець: 26

Нагадаємо, минулої неділі збірна Аргентини стала чемпіоном світу з футболу 2022, обігравши команду Франції, яка була попереднім володарем цього титулу. Гра завершилась із рахунком 3:3, а у серії післяматчевих пенальті сильнішими були аргентинці. Ліонель Мессі забив два голи в основний та додатковий час, а також відзначився під час пробиття післяматчевих пенальті.

Збірна Хорватії здобула "бронзу" ЧС-2022 в матчі проти Марокко