Фотограф Костянтин Ліберов отримав премію для військових кореспондентів: за які фото

Український фотограф Костянтин Ліберов став лауреатом Bayeux Calvados-Normandy Award — щорічної французької премії, яка відзначає роботу військових кореспондентів.

Фотограф Костянтин Ліберов отримав премію для військових кореспондентів: за які фото Нагородження відбулося 11 та 12 жовтня 2024 року у місті Байє.

Фотограф Костянтин Ліберов отримав премію для військових кореспондентів: за які фотоКостянтин Ліберов здобув перемогу за серією фотографій "Війна в Україні. Біль, відчай та надія". За нього проголосувала аудморія. Також він посів друге місце у категорії "Фото" за вибором журі.

Це велика честь і неймовірне досягнення — як особисте, так і для української військової фотографії загалом. Завдяки цій перемозі ми продовжуємо виконувати нашу місію — висвітлювати боротьбу України та показувати правду всьому світу

Фотограф Костянтин Ліберов отримав премію для військових кореспондентів: за які фотоПремію Bayeux Calvados-Normandy Award започаткували у 1994 році на честь 50-річчя висадки союзницьких військ у Нормандії під час Другої світової війни. З того часу її отримували представники провідних світових ЗМІ: Associated Press, Reuters, BBC, CNN, Le Monde та інших. У 2024 році лауреатами премії також стали кореспонденти з фотографіями з Гази.

Подружжя Костянтина та Влади Ліберових висвітлює повномасштабне російське вторгнення в Україну з моменту його початку, регулярно працюючи безпосередньо на лінії зіткнення. Їхні фотографії були на обкладинках міжнародних та українських видань.

Фотограф Костянтин Ліберов отримав премію для військових кореспондентів: за які фотоРаніше "Наш Київ" писав, що у видавництві Creative Publishing вийшла книга "Conceptual photography. Сучасні фотографічні експерименти з техніками та образами".

Оголошено лауреатів Нобелівської премії з економіки: подробиці