Фінансова допомога переселенцям від депутатів Київради: як отримати

На сторінці Київської міської ради з’явилося повідомлення щодо направлення коштів Програми вирішення депутатами Київради соціально-економічних проблем, виконання передвиборчих програм та доручень виборців на допомогу внутрішньо переміщеним громадянам.

Відповідно вимушені переселенці можуть подавати звернення на ім’я столичних депутатів для отримання фінансової допомоги. Суми визначатимуть індивідуально, враховуючи життєві обставини сторони, що звертається. Заяви розглядатимуть у громадській приймальні.

Переселенці у зверненні мають надати копії паспорта, індифікаційного коду та довідки ВПО. Крім того, у заяві важливо вказати фактичні причини й обставини, через які ви потребуєте допомоги.

Депутатка Київради Людмила Ковалевська впевнена, що саме внутрішньо переміщені особи наразі становлять найбільш вразливу категорію, через те й було прийнято рішення щодо виділення коштів на їх потреби.

"Мова йде про громадян, які прибули у столицю з районів проведення воєнних дій, тимчасово окупованих територій, оточених окупантами або розташованих на лінії зіткнення населених пунктів та міст. Необхідно передбачити дієві механізми для того, щоб допомогти нашим співгромадянам освоїтись у новому місті та забезпечити їх першочергові потреби", — каже Ковалевська.