Евакуація цивільних із "Азовсталі": до Запоріжжя прибули перші автобуси з людьми
Скріншот із відео: twitter.com/HromadskeUA

До Запоріжжя прибули перші автобуси та автівки з цивільними, евакуйованими із "Азовсталі". Вони виїхали із Маріуполя гуманітарним коридором ще 1 травня. Про це повідомляє hromadske

Гуманітарний коридор за підтримки ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста організували ще 1 травня. У першій групі евакуйованих вдалося вивезти близько сотні людей, серед яких — діти, жінки та люди похилого віку. Колону очікували зустріти у Запоріжжі ще 2 травня. Утім вона прибула із запізненням 3 травня. По прибуттю в евакуйованих перевіряють документи, до людей підходить поліція та волонтери. 

Перед прибуттям людей у Запоріжжя міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла журналістам, що загалом із Маріуполя прямують 156 людей. Серед них не лише евакуйовані із "Азовсталі", але й жителі інших населених пунктів. Водночас, за її словами, на території сталеливарного заводу в Маріуполі все ще залишаються сотні цивільних, поранених військових, прикордонників, військових "Азову" та інших підрозділів ЗСУ. 

"Там є люди, які не встигли вибратися з-під завалів, тому що завали були такими, що за два дні вони просто не змогли їх підняти фізично. Нам треба продовжувати гуманітарну операцію з "Азовсталі" зокрема", — заявила Верещук. 

Напередодні бійці полку "Азов", які захищають Маріуполь, повідомили про спроби російських військових штурмувати завод "Азовсталь". На території заводу все ще переховуються сотні цивільних людей. 

Спротив російській окупації, день 69