єПідтримка
Фото: itc.ua

Більш як 25 тисяч українців помилково отримали допомогу в розмірі 6500 грн за програмою "єПідтримка", бо були працівниками бюджетних установ і не мали права на ці виплати. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

Він розповів, що у Мінфіні провели верифікацію реєстру отримувачів допомоги за період з 7 по 31 березня, що містить інформацію про майже 4,8 млн людей. Верифікація виявила, що, серед інших людей, допомогу також отримали 25 тисяч 524 працівники бюджетних установ, які не мали на це права.

Якщо підрахувати, то виходить, що допомогу помилково виплатили на загальну суму майже у 166 млн грн. З них станом на 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки повернули приблизно 12 млн грн. Майже 9 млн грн повернули фізичні особи за результатами вжитих заходів, а ще майже 3 млн грн повернули банки як невикористану одноразову допомогу.

Нагадаємо, єдиноразова допомога у розмірі 6500 грн за програмою "єПідтримка" призначалась найманим працівникам та підприємцям, які через російське вторгнення втратили джерело прибутку. Отримати виплати могли мешканці областей, де велися чи ведуться бойові дії.

Подати заявки на отримання цієї допомоги можна було до 31 березня включно, а виплачувати її завершили у липні. Загалом українцям було виплачено майже 31 млрд грн.

Слухай нове: NO STARS зняли для "Океану Ельзи" кліп на підтримку ЗСУ