Віталій Кличко
Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Централізоване постачання електроенергії та води у Києві мають відновити орієнтовно до ранку суботи, 17 грудня. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, під час вранішньої атаки були уражені кілька об’єктів критичної інфраструктури Києва. Станом на сьогоднішній вечір третина мешканців Києва мають опалення та водопостачання, а електроенергією забезпечені 40% житлових будинків.

"Так, є дефіцит постачання електроенергії. Є пошкодження електромереж. Третина киян наразі — з водою та теплом. 40% — з енергопостачанням, хоча відключення енергії є. Міські служби працюють, щоб до ранку повернути тепло і воду всім мешканцям столиці. Енергетики працюють, аби стабілізувати систему енергопостачання", — сказав Кличко.

Він додав, що через пошкодження енергетичної системи та аварійними відключеннями світла поїзди метро сьогодні до кінця дня не курсуватимуть. Але підземні станції продовжують працювати як укриття.

"Для нас головне зараз — відновити роботу метрополітену, бо це основна артерія міста для пасажирів громадського транспорту. І ми працюємо над цим. Наразі ж просимо киян скористатися наземним громадським транспортом. Сьогодні в місті курсують автобуси за постійним графіком, а також ті автобусні маршрути, які працюють на заміну тролейбусним. У нас їх зараз понад 500", — сказав мер.

Він додав, що завтра, у Києві додатково запустять автобуси, які дублюватимуть трамвайні маршрути. Окрім того, столична влада організує рух автобусів, які частково дублюватимуть маршрути метрополітену. Про зміни у роботі громадського транспорту киянам оперативно повідомлятимуть.

Крім того, київським приватним перевізникам доручили збільшити кількість автобусів на своїх маршрутах. Особливу увагу мають приділити тим маршрутам, що дублюють електротранспорт: метро, тролейбуси та трамваї

Нагадаємо, вранці 16 грудня росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. За даними Генштабу ЗСУ, загалом було випущено 74 ракети. В небі навколо Києва усього було 40 ракет, із яких вдалося збити 37. Проте у кількох районах столиці все одно пролунали вибухи.

Як житиме Київ, якщо довго не буде світла