Сьогодні, 16 грудня, війська рф нанесли масовий ракетний удар по Україні

Сьогодні, 16 грудня 2022 року, відбувся масовий ракетний обстріл по Україні, є влучання по енергетичній інфраструктурі.

UPD: російська армія запустила по території України понад 60 ракет, повідомив в етері телемарафону речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Повідомляється, що в деяких регіонах зникло електро та теплопостачання.

UPD: В Офісі Президента повідомили про введення екстрених відключень світла по всій країні.

Інформація по регіонах:

Харківщина: відомо про 3 удари по критичній інфраструктурі, зокрема в Чугуївському районі, повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов. Вже є перебої з електропостачанням. А сам Харків повністю знеструмлений, але працюють "Пункти незламності" повідомив мер Ігор Терехов. Не працює метрополітен.

UPD: За оновленою інформацією Синєгубова, окупанти вдарили по Харківщині 10-ма ракетами.

Херсонщина. Уранці 16 грудня росіяни також обстріляли житлові масиви Херсона, — повідомляє прокуратура.

Унаслідок обстрілу загорілися кілька квартир у багатоповерховому будинку. Після ліквідації пожежі виявили тіло загиблого. Також постраждали три людини: їм надавали медичну допомогу через отруєння продуктами горіння, травми та опіки різного ступеня.

У Кременцузі через тимчасову відсутність електропостачання по області не працює міська система опалення, наголосив мер міста Віталій Малецький.

Віталій МалецькийПолтава без електроенергії, наголосив міський голова Олександр Мамай, а в області не працює система опалення.

Миколаїв: застосовані аварійні відключення електрики, написав Віталій Кім. UPD: Призупинено роботу частини котелень, тролейбуси і трамваї у Миколаєві тимчасово не працюють а також не здійснюється розвіз електротранспортом очищеної води. Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич у Telegram.

У Запорізькій області відомо про півтора десятка прильотів російських ракет. Олександр Старух, очільник ЗОВА, просить мешканців приготуватись до можливих тимчасових обмежень.

У Кривому Розі — влучання у житловий будинок, під завалами можуть бути люди, пише заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. UPD: Очільник Дніпропетровсьої ОВА надав інформацію, що двоє людей загинули, п’ятеро поранені, серед них двоє дітей.

Наслідки влучаня ракети по будинку у Кривому РозіВлучання ракету у будинок в Кривому РозіUPD: наразі відомо, що 2 людини загинуло, 8 травмовано, серед них 3 дітей. Під завалами ймовірно перебуває ще 2 людини, з них 1 дитина.

Наслідки влучення ракети у Кривому Розі.Кіровоградщина повністю знеструмлена, повідомив очільник Кіровоградської ОДА Андрій Райкович.

​​Київщина. Начальник поліції області Андрій Нєбитов показав уламки збитої ворожої ракети, яку виявили поліцейські на Київщині.

Уламки від ракети на КиївщиніУламки від ракети на КиївщиніНаслідки від падіння ракети на Київщині 16 грудняUPD: У різних районах області пошкоджені 9 приватних будинків та об’єкт критичної інфраструктури, написав Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Є відомості про трьох постраждалих, одна людина у важкому стані. 

У Броварах уламки ракети впали на приватні будинки. Фото надав міський голова Ігор Сапожко.
Бориспіль переходить на аварійний режим роботи, а критична інфраструктура працюватиме на генераторах. Воду подаватимуть за графіком із 6:00 до 9:00, 18:00 до 21:00.

UPD: В Коростенській громаді на Житомирщині зафіксовано влучання ракет, розповів міський голова Володимир Москаленко. Наразі відключені усі електромережі.

У Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областяхі відпрацювала ППО, але в деяких областях проблеми зі світлом.

Внаслідок пошкодження енергетичної інфраструктури низка залізничних ділянок у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена, повідомили представники "Укрзалізниці".

Раніше ми писали, що у Києві в Деснянському та Дніпровському районах Києва прозвучали вибухи.