У Києві ввели нову систему оплати проїзду у муніципальних автобусах "Експрес-режим"

Сьогодні, 25 липня, у Києві запровадили нову функцію безпечної оплати проїзду в муніципальних автобусах —  "Експрес-режим". Скористатися новим способом оплати можуть власники iPhone або Apple Watch, повідомили у КМДА.

Зазначається, що оплатити проїзд можна, піднісши iPhone або Apple Watch до розташованого в автобусі валідатора. 

"Власники сумісних iPhone або Apple Watch (iPhone 8 або новіша версія, Watch Series 4 або новіша версія) також зможуть увімкнути "Експрес-режим", — йдеться у дописі. Завдяки новій функції оплачувати проїзд можна в один дотик без розблокування або виведення пристрою з режиму сну.

Як увімкнути функцію "Експрес-режим"

Для того, щоб підключити нову функцію, необхідно додати кредитну або дебетову картку, що відповідає вимогам, до Apple Wallet. Щоб увімкнути "Експрес-режим", необхідно:

  • Відкрити програму "Гаманець" на iPhone та обрати картку;
  • Натиснути "Більше", а далі – "Дані картки";
  • Потім оберіть "Параметри експрес-проїзду";
  • Виберіть кредитну або дебетову картку, якою бажаєте розплатитися.

Наголошується, що скористатися  "Експрес-режимом" можна до п’яти годин, навіть якщо iPhone розряджений. А якщо пристрій загубився, його буде легко знайти за допомогою застосунку Find My.

"Користування функцією оплати проїзду у громадському транспорті з Apple Pay надає клієнтам усі переваги конфіденційності та безпеки, вбудовані в iPhone і Apple Watch. Дані кредитної чи дебетової картки, доданої до Apple Wallet, ніколи не передаються компанії Apple і не зберігаються на її серверах", — стверджують розробники.

Раніше ми писали, що у Києві на першому та єдиному маршруті приватного перевізника, де встановили валідатори, відмовилися від безготівкової оплати.

У КМДА хочуть підняти рівень маршруток: що це означає