Екопарк "Осокорки"

Екопарк "Осокорки" й досі хочуть забудувати. 

Про це у своєму Facebook розповіла депутатка Київської міської ради Євгенія Кулеба. 

"Після відчайдушних спроб проштовхнути Міську цільову програму (МЦП) по транспорту на 2024-2025 роки, в якій закладена дорога через обʼєкт ПЗФ (екопарк "Осокорки"), що фактично ділить територію екопарку на мікрорайони під забудову, розгляд перенесли. Проте лобісти дороги не здаються", — розповідає депутатка. 

При цьому, частина депутатів не готова голосувати за МЦП, якщо вона матиме будівництво дороги через парк, а фракція ЄС пообіцяла взагалі не голосувати за програму, якщо правку про виключення дороги з програми не буде підтримано, каже депутатка.

Екопарк "Осокорки"

Наступне пленарне засідання Київради відбудеться вже у 2024 році, а поки Євгенія планує спілкуватись з депутатами та пояснювати їм важливість прийняття правки. 

"Час є — наступне пленарне в новому році. Дуже шкода, що мер Києва не усвідомлює важливість збереження водно-болотних угідь. Від його позиції в залі багато чого залежить. Він же явно вирішив сприяти знищенню водно-болотних угідь", — роповідає Євгенія Кулеба. 

Нагадаємо, у липні 2023 року в екопарку "Осокорки" відновили будівництво скандального ЖК H2O. Будівельні роботи проводять на березі озер Тягле та Небреж — ця територія має природно-заповідний та природоохоронний статус. Дозвіл на роботи надав Департамент міського благоустрою на початку травня. 

У КМДА відхили петицію щодо заборони проїзду будівельної техніки до екопарку "Осокорки"