Just Stop Oil

Двоє екоактивістів з організації Just Stop Oil замазали шоколадним тортом воскову фігуру короля Чарльза III, що знаходиться у лондонському Музеї мадам Тюссо. Про це повідомили у самій організації.

Молоді чоловік та жінка перелізли через мотузкову огорожу, що відокремлювала королівську родину від відвідувачів, та жбурнули два торти в обличчя воскової копії британського монарха. Також вони вимагали від уряду Британії припинити видачу всіх нових ліцензій і погоджень на видобуток нафти й газу.

Також вони нагадали, що і сам король Чарльз III, і його покійна мати королева Єлизавета II виступали за зелену енергетику та зниження викидів у атмосферу.

"Just Stop Oil продовжує мирно чинити опір планам уряду ліцензувати понад 100 нових нафтогазових проєктів до 2025 року, а також його неспроможності виконати свою обіцянку допомогти людям із їхніми великими рахунками за електроенергію", — кажуть у Just Stop Oil.

Там заявили, що протягом останніх трьох тижнів поліція здійснила 574 арешти прихильників організації. А загалом з моменту початку кампанії 1 квітня цього року екоактивістів Just Stop Oil арештовували 1880 разів. Сім з них зараз перебувають у в’язниці. 

Попри це організація пообіцяла нові акції, які можуть відбутися будь-де та будь-коли, аж допоки їхні вимоги щодо повної заборони видобутку нафти та газу у Великій Британії не будуть виконані. Свої дії Just Stop Oil називають "актом опору злочинному уряду та його геноцидному проєкту смерті".

Нагадаємо, що раніше екоактивісти Just Stop Oil вже залили томатним супом картину Ван Гога "Соняшники" у Лондонській галереї. А у Німеччині представники організації "Останнє покоління" облили картопляним пюре картину Клода Моне "Стоги сіна".

Картина, яку створив штучний інтелект, виграла на конкурсі митців