Два пошкоджені корпуси "Охматдиту" не підлягають відновленню після російської атаки
Фото - СБУ

Два корпуси дитячої лікарні "Охматдит" не підлягають відновленню після російського ракетного удару 8 липня 2024 року

Про це на брифінгу 12 липня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко та гендиректор київської дитячої лікарні "Охматдит" Володимир Жовнір, пише Суспільне. 

Замість них зведуть один сучасний корпус. На будівництво нового корпусу спрямують і благодійні кошти. Зараз на рахунках "Охматдиту" — 800 мільйонів гривень донатів.

"Ми з командою "Охматдит" почали працювати над медичним завданням, для того, щоб передати його проєктантам і розпочати проєктувати на цій території новий корпус, який стане доповненням до цього нового теж поруйнованого корпусу і закриє усі питання по медичній допомозі, яка надавалася в цих двох будівлях", — сказав Віктор Ляшко.

Два пошкоджені корпуси "Охматдиту" не підлягають відновленню після російської атаки

Також сьогодні у медзакладі запустили у роботу Центр крові. Завдяки цьому, діти, яких після ракетного удару перемістили до інших лікарень, отримають компоненти крові. Крім цього, зараз тривають відновлювальні роботи всередині приміщень, аби повернути до лікарні онкохворих дітей. Запрацювало відділення радіології.

"Це є головною передумовою, щоб ми повернули дітей в "Охматдит", поки не запущена вся інфраструктура, це світло, це медичні гази, це кисень, вода, чисте приміщення. Зараз зроблені все передумови включно з палатами, щоб ми могли повернути першу партію дітей з онкохворобами до "Охматдиту", — наголосив Володимир Жовнір. 

Два пошкоджені корпуси "Охматдиту" не підлягають відновленню після російської атаки

Нагадаємо, 8 липня 2024 року росіяни обстріляли дитячу лікарню Охматдит в Шевченківському районі Києва. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Пацієнтів лікарні евакуювали у комунальні лікарні міста. 9 липня 2024 року на території дитячої лікарні "Охматдит" у Києві завершили аварійно-рятувальні роботи. Загалом відомо про 31 загиблого у Києві. Серед жертв — 4 дитини, 117 людей постраждало. 10 липня 2024 року в одній з лікарень столиці помер хлопчик, який знаходився в "Охматдиті" під час обстрілу Києва 8 липня.

Держава повністю відбудує "Охматдит" після російського обстрілу: деталі