Нові графіки відключень у Київській області

Відсьогодні у Київській області почнуть діяти оновлені графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Про це повідомили у "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

У компанії кажуть, що нові графіки враховують поточну складну ситуацію в енергосистемі. Як і у Києві, в області вони складатимуться з трьох категорій:

  • Світло є — білий колір на графіку. Періоди, коли електропостачання точно має бути.
  • Світла немає — сірий колір. Періоди, коли діють аварійні відключення.
  • Можливі відключення — світло-сірий колір. Періоди, коли відключення може бути, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватися. В ці періоди краще зменшити споживання електроенергії та не користуватись ліфтами. 

Крім того, для рівномірності та почерговості відключень усіх споживачів Київщини поділили на чотири групи, замість двох, як було раніше. 

Графіки почали діяти з 14:00 3 січня, найближчі кілька днів вони працюватимуть у тестовому режимі. Попередні графіки відключень вже не діють. У разі незбіжність розбіжності реальних відключень з графіком у "ДТЕК" просять повідомляти про це.

Нагадаємо, Київ також повертається до стабілізаційних відключень світла. У "ДТЕК" кажуть, що тепла погода та зменшення споживання енергії промисловістю у святкові дні дозволили в цей період мінімізувати відключення для киян. Проте після завершення свят споживання промисловістю знову почало зростати, а разом із ним збільшується навантаження на енергосистему.

У Києві відкриють перший офіційний магазин EcoFlow