Київ повертається до відключень світла

Сьогодні, 3 січня, з 14:00, Київ знову повертається до стабілізаційних відключень світла за графіками. Про це повідомили у "ДТЕК".

Там кажуть, що тепла погода та зменшення споживання енергії промисловістю у святкові дні дозволили в цей період мінімізувати відключення електроенергії для киян. Проте після завершення свят споживання промисловістю знову почало зростати, а разом із ним збільшується навантаження на енергосистему.

"Тому сьогодні з 14:00 в Києві знову починають діяти стабілізаційні графіки відключень для уникнення аварій в енергосистемі", — кажуть у "ДТЕК".

В "Укренерго" додали, що вранці 3 січня електростанції виробляли достатньо електроенергії для покриття навантаження. Також завдяки сонячній погоді у ранкові та денні години ефективно працювали сонячні електростанції. Тому до 14:00 обмеження споживання не застосовували.

"На вечір прогнозується поступове зростання споживання. Тому диспетчерський центр "Укренерго" довів ліміти споживання до областей на другу половину доби з метою забезпечення балансу в енергосистемі", — кажуть там.

В "Укренерго" також нагадали, що росія знову завдала ударів по енергооб'єктах на сході та півдні країни, внаслідок яких були пошкоджені розподільчі мережі. Ремонт на цих об'єктах зможуть розпочати після отримання дозволів від військових.

Щоб зменшити навантаження на енергосистему, українців вкотре закликали розумно споживати електроенергію та не користуватися енергомісткими приладами одночасно.

Нагадаємо, 1 січня у Києві зафіксували рекордно високу температуру. Перший день 2023 року став найтеплішим за всі роки спостереження не лише у столиці, а й в низці сіл та міст України.

Київ отримав перші два генератори високої потужності від Тайваню