У вересні 2024 року недобудований хмарочос Sky Towers у Києві втретє не вдалося продати на аукціоні: причина та яка була ціна

Хмарочос-довгобуд Sky Towers у Києві знову не змогли продати на аукціоні. Укрексімбанк втретє виставив на продаж права вимоги на комплекс Sky Towers, аукціон мав відбутися 27 вересня 2024 року, але торги так і не відбулися.

Інформацію про це оприлюднили на сайті системи електронних торгів арештованого майна СЕТАМ.

Довгобуд Sky Towers у Києві втретє не вдалося продати на аукціоні: причина

Sky Towers продавали зі стартовою ціною в 1,1 мільярда гривень. Крок аукціону встановлювався в межах 11 мільйонів гривень. Заявку на участь в торгах подали 10 учасників, але жоден не сплатив гарантований внесок у сумі 55 тисяч 140 мільйонів гривень (5% від вартості лоту). Внаслідок цього усі заяви відхилили, аукціон не відбувся.

Довгобуд Sky Towers у Києві втретє не вдалося продати на аукціоні: причина

Нагадаємо, довгобуд Sky Towers знаходиться на вулиці Шолуденка поряд із центральним РАЦСом. Його почали зводити у 2007 році, наразі він недобудований. Перед Євро-2012 будівлю внесли до переліку обов'язкових об'єктів, які необхідно підготувати до чемпіонату. Вперше будівництво зупинилось у 2014, а остаточно — у 2015 році. 

Наразі  побудовано 27 поверхів, включаючи 8 підземних, є додаткова прибудова та приміщення банку. Згідно з проєктом в кінці будівництва має бути 47 поверхів, торгові приміщення на 7100 кв. м, великий підземний паркінг, фітнес-центр, конференц-зал. Недобудований хмарочос разом з ділянкою у 0,74 га належить боржнику на праві власності.

Раніше ми писали, що 18 вересня відбувся онлайн-аукціон з приватизації готелю "Україна" на Майдані Незалежності.

"Нова пошта" підвищила ціни на відправлення посилки: нові тарифи