Дорожня галузь: які об’єкти планують добудувати в Києві у 2024 році

У 2024 році у Департаменті дорожньо-транспортної інфраструктури КМДА планують завершити будівництво та капітальні ремонти на 17 об’єктах.

Про це в інтерв’ю “Вечірньому Києву” розповів директор установи Руслан Кандибор.

Мають завершити: реконструкцію Дегтярівського шляхопроводу та розв’язки на перетині вулиць Богатирської з Полярною, закінчити капітальний ремонт тротуарної частини проспекту Володимира Івасюка, завершити оновлення вулиці Митрополита Василя Липківського, проспекту Повітрофлотського, Кільцевої дороги на ділянці від повороту у місто Вишневе до Жулянського шляхопроводу.Реконструкція розв’язки на перетині вулиць Богатирської з ПолярноюКрім того, запланували реставраційні (протиаварійні) роботи мосту Метро через річку Дніпро, реконструкцію шляхопроводу на перетині вул. Будівельників з Броварським проспектом і Святошинсько-Броварською лінією метрополітену біля станції метро “Дарниця”, капітальний ремонт чотирьох шляхопроводів.Відкриття Дегтярівського шляхопроводу, фото: КМДАТакож проведуть капітальний ремонт трьох ділянок дощової каналізації: по вул. Пантелеймона Куліша — ріг вул. Каховської, дощової каналізації по вул. Табірній від буд. № 3-38 та капремонт дощової каналізації по вул. Оленівській, 11 у Подільському районі.

Це допоможе уникнути підтоплень від раптових злив.

Головним пріоритетом на 2024 рік визначили “інклюзію” — у Києві проведуть роботи з пониження бордюрів, перевлаштування об’єктів інфраструктури для забезпечення доступності для людей з інвалідністю. 

На зупинках зроблять підвищення, щоб було зручно сідати в громадський транспорт. Це першочергові роботи. 

При виконанні робіт з капітального будівництва транспортних будуть враховувати потреби людей з інвалідністю.

У 2024 році продовжать будівництво транспортного сполучення заїздів та з’їздів з Подільського мостового переходу на вулицю Оноре де Бальзака.Відкриття руху Подільсько-Воскресенським мостовим переходом, фото: КМДАТакож департамент передбачив фінансування об’єктів будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції “Сирець” на житловий масив Виноградар.

Раніше “Наш Київ” повідомляв, що Київський метрополітен розірвав договір на будівництво гілки метро на Виноградар.

На Оболоні офіційно відкрили Велику кільцеву дорогу: фото