До Києва прибула міністрка з питань клімату й довкілля ОАЕ: що обговорювали Зеленский та Маріам Альмхейрі

Сьогодні, 11 червня, у Києві Володимир Зеленський зустрівся із міністеркою з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів Маріам Альмхейрі. Президент України відзначив важливість її візиту і подякував ОАЕ за підтримку й гуманітарну допомогу.

11 чеврня у Києві Володимир Зеленський зустрівся із міністеркою з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів Маріам Альмхейрі."Цінуємо цей візит і розглядаємо його як свідчення підтримки України такою впливовою державою, як ОАЕ", — зазначив Зеленський.

Під час зустрічі обговорювали екологічні злочини рф, зокрема екоцид під час підриву Каховської ГЕС. Також торкнулися питання гуманітарного розмінування, реалізації української формули миру та плану відбудови України. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із міністеркою з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів Маріам Альмхейрі у києві 11 червняПрем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що наша держава зацікавлена у подальшому розвитку співпраці з ОАЕ. Передусім в економічній та інвестиційній сферах, зокрема у рамках реалізації масштабних інфраструктурних проєктів.

Нагадаємо, що під час відключення електроенергії взимку 2023 року громади Київщини отримали 198 генераторів від Об’єднаних Арабських Еміратів.

Раніше ми писали, що вчора до Києва з неанонсованим візитом прибув прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

У Бучі відбувся благодійний концерт японського піаніста Темпея Накамури: відео