24 червня глава Бундесрату Німеччини Мануела Швезіґ прибула до Києва

В понеділок, 24 червня 2024 року, до Києва на потягу "УЗ" приїхала Мануела Швезіг — очільниця німецького бундесрату та прем'єр-міністр землі Мекленбург — Передня Померанія. Вона є першою посадовицею подібного рівня, що відвідала Україну від початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомили у DW.

Мета візиту Швезіґ до української столиці —  відповідь німцям, які критикують уряд ФРН за недостатню допомогу Україні у війні з росією. Глава бундесрату заявила, що візит також є знаком солідарності усіх 16 федеральних земель з Україною.

Україна має перемогти у цій війні. Не можна дозволити Росії домогтися свого за допомогою цієї агресії. Україна має бути спроможною захищати себе, у тому числі за допомогою систем Patriot.

Мануела Швезіг планує зустрітися з політичним керівництвом України та обговорити питання військової підтримки та гуманітарної допомоги.

До Києва прибула глава Бундесрату Німеччини Мануела Швезіґ: фото

Нагадаємо, до повномасштабного вторгнення вона виступала за будівництво газопроводу "Північний потік -2" (постачання газу з росії до Німеччини), але після 24 лютого 2022 року назвала цей проєкт помилкою).

Раніше ми писали, що в травні Київ відвідала голова МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Розстріляну автівку з Київщини встановили біля консульства рф у Німеччині