Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок приїхала до Києва: деталі

У вівторок, 21 травня, до Києва приїхала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на МЗС Німеччини.

"Наша підтримка ґрунтується на глибокому переконанні, що Україна переможе у цій війні. путін спекулює на тому, що в якийсь момент у нас вичерпаються сили, але у нас є сила духу. Разом з багатьма іншими країнами з усіх куточків світу Німеччина непохитно стоїть на боці України. Народ України може спиратися на це в довгостроковій перспективі. Ми продемонструємо це дуже чітко в червні, коли запросимо світ на Конференцію з відновлення України в Берліні", — заявила Анналена Бербок після прибуття.

21 травня до Києва приїхала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок

Міністерка закордонних справ Німеччини зазначила, що для того, щоб захиститися від російських ракет і безпілотників, Україні терміново потрібна посилена ППО.

"Ось чому разом із міністром оборони (Борисом — ред.) Пісторіусом я запустила глобальну ініціативу щодо посилення протиповітряної оборони. Зараз зібрано майже мільярд євро для додаткової підтримки українських сил ППО, і ми інтенсивно працюємо над тим, щоб їх було ще більше", — сказала вона.

У Києві Бербок планує провести переговори з Дмитром Кулебою та ще низку зустрічей. Це вже її сьомий візит в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва: подробиці