Нова айдентика КНУ імені Шевченка: як вона виглядає (фото)

Для Київського національного університету імені Тараса Шевченка створили нову айдентику. Її розробили студенти-дизайнери Projector Institute.

Про це повідомили розробники на сторінці в Instagram.

Університет раніше мав свій фірмовий стиль, але йому не вистачало системності. Крім того, оновлена айдентика мала заохочувала абітурієнтів до навчання й дала б студентам відчуття належності до ком'юніті.

Нова айдентика КНУ імені Шевченка: як вона виглядає (фото)"На пропозицію оновити айдентику ми погодилися без вагань", — зазначив ректор КНУ Володимир Бугров.

Ініціатори оновлення довгий час вивчали історію університету, відвідували тамтешній музей та спілкувались із його представниками. Згодом був розроблений логотип, який вже існував, але став сучаснішим та зручнішим в користуванні.

Нова айдентика КНУ імені Шевченка: як вона виглядає (фото)Авторами айдентики стали Олександра Єфимчук, Ілля Косюк, Марта Щигольська й Олексій Юрченко. Вони розробили декілька варіантів, залишивши зображення червоного корпусу, рік заснування та назву. 

Нова айдентика КНУ імені Шевченка: як вона виглядає (фото)Також студенти обрали шрифт та додали кольори в палітру для кожного з освітніх напрямів. Створили ілюстрації та логотипи корпусів, де зберегли індивідуальність кожного. В основі кожного макету підкреслили ідею фундаменту — будівлю корпусу.

Нова айдентика КНУ імені Шевченка: як вона виглядає (фото)Наразі команда КНУ планує впровадити ці зміни у життя.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів України прийняв рішення про реорганізацію Національного авіаційного університету. 

У червоному корпусі університету Шевченка відреставрували автентичні вікна: фото