Дітям Київщини допомагатимуть у навчанні герої анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня"

Дітям Київщини та Чернігівщини допомагатимуть у навчанні герої анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня" — Жабокиць Квусь і Шумник Гук.

Про це повідомили представники освітньої програми GoGlobal у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та студії FILM.UA Group.

Герої мультфільму допомагатимуть надолужити освітні втрати.  

"Надолуження освітніх втрат — один із наших пріоритетних напрямків. Ми розуміємо, що дітям потрібно допомогти вивчити те, що вони пропустили з базових предметів. І для того, щоб це навчання для наших наймолодших школярів було цікавим, ми вперше залучили магічних героїв з відомого мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Жабокиць Квусь і Шумник Гук стануть героями наших навчальних матеріалів та разом із дітками проходитимуть всі ті завдання та задачі", — відзначає директорка громадської організації GoGlobal Тетяна Коврига.

Освітня програма "КЕЧ" — це використання формату навчання через гру. Такий формат навчання допомагає дітям краще засвоювати матеріал та будувати асоціації, які сприяють розвитку пам’яті.

Жабокиць Квусь і Шумник Гук стали героями підручників, щоденників та ігор. 

"Чому саме ці персонажі? Шумник Гук додає в навчання позитивних емоцій. Незважаючи на паніку, він знаходить правильні рішення й рухається далі. Саме таким технікам він зможе навчити діточок — попри все, шукати правильні рішення та йти до мети. А Жабокиць Квусь — вірний друг Мавки, не відійде від наших учнів ні на крок. Його улюблена справа — все пробувати на зуб, адже так він пізнає всесвіт. Чарівні герої вестимуть дітей протягом усього навчання, занурюючи у глибини профільних предметів, як у чарівний Ліс", — розповідають представники програми. 

У процесі впровадження програми кожен вчитель проведе від 15 до 20 занять із кожного предмету. Програма розрахована на 8 тижнів (2-3 заняття на тиждень) та охопить близько 6000 дітей, 300 вчителів та 100 студентів-педагогів у громадах Київщини та Чернігівщини, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Варто зазначити, що програма "КЕЧ" вже отримала підтримку від освітньої платформи Всеукраїнська Школа Онлайн (ВШО). Тож планується інтеграція інтерактивного застосунку в освітній контент ВШО. 

Фабрика-кухня в Бучі почала годувати учнів: які школи отримали обід