Директорка Музею Голодомору подала позов до суду через булінг
Фото: Vogue

Директорка Музею Голодомору Леся Гасиджак подала до суду на юриста Клима Братківського через булінг в мережі.

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

"Позовна заява (відповідач — Братківський Клим Сергійович) про захист гідності та ділової репутації, визнання інформації дискримінаційною та недостовірною та відшкодування шкоди — вже в Голосіївському районному суді м. Києва", — йдеться у повідомленні.

Леся Гасиджак наголосила, що рішення позиватися проти Братківського — не тільки відстоювання власної честі, але й підтримка інших жінок, що постраждали від булінгу. Цим позовом директорка Музею Голодомору хоче показати приклад, що спускати з рук кривдника подібні випадки не варто.

Представляє Гасиджак у суді організація "ЮрФем: підтримка". Наразі вони чекають на відкриття провадження і судовий процес.

"Ми розуміємо, що це досить складний і болісний процес для суспільства загалом, але наполягаємо на неможливості дискримінувати будь-яку людину за будь-якими ознаками. Чекаємо на відкриття провадження і цікавий судовий процес", — зазначила адвокатка Оксана Гузь.

Своєю чергою Клим Братківський у своїх соцмережах провину не визнає й звинувачує Гасиджак у хайпі та спланованій інформаційній кампанії. Він також повідомив, що нібито вартість відшкодування шкоди згідно з позовом складає 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, наприкінці липня Братківський опублікував пост, в якому йшлося про те, що Леся Гасиджак не може очолювати музей Голодомору, бо нібито має надмірну вагу й не знає, що таке голод.

На захист історикині виступило чимало публічних людей України, звинувативши юриста у цькуванні та бодішеймінгу. Після скандалу Гасиджак заявила, що готує позов до суду.

Очільниця Музею Голодомору Леся Гасиджак знялася для VOGUE: фото