Під час будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу земельну ділянку на території острова Труханів перетворили на сміттєзвалище

У Києві під час будівництва Подільсько-Воскресенського мосту перетворили на сміттєзвалище земельну ділянку на території острова Труханів. Підозру оголосили генпідряднику об'єкта.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Під час будівництва Подільсько-Воскресенського мосту Труханів острів перетворили на сміттєзвалище

Зазначається, що з 2019 року будівельники систематично забруднювали територію небезпечними відходами. В такий спосіб підрядник "економив кошти", які виділялися на вивезення будівельного сміття. Йдеться про територію Труханового острова, яку виділили для облаштування будмайданчика під будівництво мостового переходу.

Земельну ділянку на острові Труханів перетворили на звалище будівельних відходів."Згідно з висновком судової інженерно-екологічної експертизи розмір шкоди завданої довкіллю становить понад 129 тис. гривень", — зазначили у дописі представники прокуратури.

Земельна ділянка на Трухановому острові під Подільсько-Воскресенським мостовим переходом, яку перетворили на сміттєзвалище

Наразі повідомлено про підозру начальнику будівельної дільниці приватного товариства стосовно забруднення земель відходами, які є шкідливими для здоров’я людей або довкілля. Також підрядника підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди.

Земельну ділянку на острові Труханів перетворили на звалище будівельних відходів.На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, слідство триває.

Раніше ми писали, що прокуратура Києва вимагає укласти охоронний договір на будівлю Інституту хімії.

На Трухановому острові та Наводницькому парку висадили дерева та кущі: фото